Kesäkurpitsaa voi käyttää myös makeissa leivonnaisissa.
- 200 g voita
- 1 dl sokeria
- 2 dl fariinisokeria
- 3 munaa
- 4 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 400 g kesäkurpitsaa
- 1,5 dl turkkilaista jugurttia
- 0,5 dl tomusokeria
- 1 tl vettä
Voitele ja korppujauhota tasapohjainen rengasvuoka (halkaisija 26 cm).
Raasta kesäkurpitsa.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista taikinaan. Lisää kesäkurpitsaraaste ja turkkilainen jugurtti ja loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada kakkuvuokaan.
Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä ja nosta se sitten tarjoiluastialle. Sekoita tomusokeri ja vesi ja pursota koristeeksi kakun päälle.
Leave a Reply