• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Kermainen aprikoosipiirakka

Kermainen aprikoosipiirakka

19/08/2020 by Liisa Leave a Comment

Tässä ihanassa piirakassa yhdistyvät raikkaat aprikoosit ja kermainen ranskankermatäyte.

piirakkataikina:

  • 3 dl jauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 0,25 tl suolaa
  • 120 g voita
  • 2 – 3 rkl vettä

täyte:

  • 6 aprikoosia
  • 1 prk (150 g) ranskankermaa
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria

Tee ensin piirakkataikina. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.

Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.

Kauli taikina levyksi ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla vuokaan (vuoan koko 35 x 12 cm, voit leipoa piirakan myös ympyrävuokaan, jonka halkaisija on 25 cm).

Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita kulhossa munat, ranskankerma ja sokeri. Kaada täyte piirakkapohjan päälle.

Halkaise aprikoosit ja poista niistä kivet. Asettele aprikoosit täytteen päälle halkaisupinta ylöspäin.

Paista 175 asteessa 45 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.

 

Filed Under: Piirakka Tagged With: aprikoosi, piirakka

Previous Post: « Vadelmainen murupiiras
Next Post: Nektariini-kirsikkapiirakka »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Mausteinen päärynäpiirakka

Lisää syksyisen päärynäpiirakan täytteeseen tuoksuvia mausteita ja tarjoile piirakka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa. piirakkataikina: 6 ...

Read More »

Suklainen banaanikakku

Kardemumma maustaa suklaisen banaanikakun. 1oo g voita 2 dl fariinisokeria 3 munaa 3 dl jauhoja 1 rkl kardemummaa 0,5 tl soodaa 2 ...

Read More »

Red velvet -kuppikakut

Red velvet -kuppikakut saavat upean värinsä kaakaojauheesta ja punaisesta elintarvikeväristä. Kuppikakut kuorrutetaan täyteläisellä ...

Read More »

Suklaacookies

Perinteiset pehmeät suklaacookiesit. Noin 30 kappaletta. 200 g huoneenlämpöistä voita 250 g fariinisokeria 2 munaa 5 dl jauhoja 1 tl ...

Read More »

Halloweenin muumio-browniet

Halloweenin kunniaksi mehevät browniet naamioituvat hurjiksi muumioiksi. 150 g voita 1 dl sokeria 1 dl fariinisokeria 0,5 dl siirappia ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress