• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Karkkitäytekakku

Karkkitäytekakku

04/11/2020 by Liisa Leave a Comment

Karkkitäytekakku maistuu sekä isoille että pienille herkkusuille.

kakkupohja:

  • 4 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

kostutukseen:

  • 1,5 dl mansikkamehua

täytteeksi:

  • 2 dl mansikkamarmeladia

kuorrutus:

  • 100 g valkosuklaata
  • 150 g voita
  • 2,5 dl tomusokeria

koristeeksi:

  • n. 400 g irtokarkkeja

Tee ensin sokerikakkupohja.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm).

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahdon sekaan.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 30 minuuttia.

Anna kakkupohjan jäähtyä ennen täyttämistä ja koristelua.

Leikkaa kakku kolmeen osaan ja aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle. Kostuta kakkupohja ja levitä sen päälle puolet mansikkamarmeladista.

Nosta päälle toinen kakkupohja. Kostuta se ja levitä päälle loppu mansikkamarmeladi.

Nosta päälle kolmas kakkupohja ja kostuta se.

Valmista kuorrute. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää sitten voivaahdon joukkoon vähitellen tomusokeri. Lisää viimeisenä sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi.

Levitä kuorrute kakun reunoille ja päälle. Koristele kakku irtokarkeilla.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: makeiset, täytekakku

Previous Post: « Halloween-cookiet
Next Post: Domino-browniet »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Pullarinkelit

Pullarinkelit täytetään korvapuusteista tutulla kaneli-sokeriseoksella. Noin 25 kappaletta 1/2 litraa punaista maitoa 1 paketti hiivaa 2 dl ...

Read More »

m&m’s-keksit

Värikkäät m&m's-keksit maistuvat lapsille. Noin 50 kappaletta 200 g voita 1 dl sokeria 1,5 dl fariinisokeria 2 munaa 5 dl ...

Read More »

Pähkinäinen täytekakku

Pähkinäinen täytekakku koristellaan karamellisoiduilla pähkinöillä. Myös kakkutaikinaan lisätään pähkinöitä. 4 munaa 3 dl sokeria 200 g ...

Read More »

Jouluinen appelsiinikakku

Jouluisen appelsiinikakun salaisuus on taikinaan lisättävä appelsiinimarmeladi. 200 g voita 3 dl sokeria 4 munaa 2 dl maitoa 2 dl ...

Read More »

Punajuuri-suklaakakku

Syksyinen suklaakakku mehevöitetään makealla punajuurella. Punajuuri antaa kakulle kauniin värin ja omaleimaisen maun. 300 g punajuurta (2 isoa ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress