• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Makeiset / Karamellisoidut pähkinät

Karamellisoidut pähkinät

12/10/2013 by Liisa Leave a Comment

013

Vastustamattoman hyvät karamellisoidut pähkinät maistuvat sellaisenaan tai esimerkiksi jäätelön tai jugurtin kanssa tai kakun päällä.

Voit käyttää seokseen joko yhtä pähkinälajia tai useita erilaisia pähkinöitä ja manteleita, esimerkiksi pekaanipähkinöitä, cashewpähkinöitä ja manteleita.

  • 3 dl pähkinöitä ja/tai manteleita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 rkl vettä

Mittaa sokeri ja vesi paistinpannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita ja anna kiehua hetki. Lisää pähkinät ja sekoita niin, että sokeria tarttuu tasaisesti pähkinöiden pinnalle.

Anna seoksen kiehua keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Sekoittele pähkinöitä jatkuvasti etteivät ne pääse palamaan.

Siirrä valmiit pähkinät leivinpaperilla suojatulle pellille jäähtymään. Säilytä ilmatiiviissä astiassa. Pähkinät säilyvät hyvinä noin viikon (jos säilyvät!)

 

Filed Under: Makeiset Tagged With: joulu, makeiset, pähkinä

Previous Post: « Porkkanamuffinssit
Next Post: Makeat kurpitsapalat »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Sulaneet lumiukot

Leivo talvisen päivän kahvipöytään hauskoja sulaneita lumiukkodonitseja. 12 kappaletta 3,5 dl vehnäjauhoja1,5 dl sokeria1 tl leivinjauhetta2 dl ...

Read More »

Valkosuklaalla kuorrutettu vadelmakakku

Kuivakakku täytetään vadelmilla ja koristellaan sulatetulla valkosuklaalla. 150 g voita 3 dl sokeria 3 munaa 3 dl jauhoja 1 tl ...

Read More »

Suklaakuppikakut espressokuorrutuksella

Täyteläiset suklaakuppikakut kuorrutetaan makealla espressokreemillä. Tarjoa kuppikakut hyvän kahvin kanssa. 12 kappaletta 100 g voita 2 dl ...

Read More »

Paahdetut mansikat

Uunissa paahdetut mansikat sopivat kakkujen ja piiraiden koristeeksi, ja vaikka jäätelön tai jugurtin kanssa nautittavaksi. Voit käyttää sokeria myös ...

Read More »

Raparperihillo

Raparperihilloon voi käyttää runsaan raparperisadon hedelmät. Hillo maistuu viilin tai jugurtin kanssa ja sitä voi käyttää myös leivonnassa tai kakun ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress