• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Kahdeksanvuotiaan kakku

Kahdeksanvuotiaan kakku

11/10/2017 by Liisa Leave a Comment

Kahdeksanvuotiaan synttärikakku leivotaan tietysti kahdeksikon muotoon. Suklainen kakku kuorrutetaan suklaakreemillä ja koristellaan suklaakaramelleilla.

  • 4 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 200 g suklaata
  • 200 g voita
  • 5 dl jauhoja
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 3 dl maitoa

 

  • 150 g voita
  • 2 dl tomusokeria
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • 50 g sulatettua suklaata

 

  • suklaakaramelleja

Kakku paistetaan kahdessa rengasvuoassa (halkaisija 18 cm). Jos sinulla on vain yksi kakkuvuoka, tee taikina ja paista kakku kahdessa erässä.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoat.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sulata voi mikrossa.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina kakkuvuokiin ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla, kypsästä kakusta ei tartu tikkuun taikinaa.

Anna kakkujen jäähtyä vuoissaan ja irroita ne sitten varovasti.

Leikkaa molempien kakkujen reunasta noin kahden sentin viipale niin, että kakun reuna on suora.

Aseta kakut tarjoiluastialle leikatut reunat vastakkain.

Valmista kuorrute.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää sitten voivaahdon joukkoon vähitellen tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää viimeisenä sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi.

Levitä kuorrute kakkujen päälle.

Asettele suklaakaramellit kakun päälle kahdeksikon muotoon.

 

 

Filed Under: Kakku Tagged With: suklaakakku

Previous Post: « Mausteiset omenakuppikakut
Next Post: Mausteinen kurpitsapiirakka »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Kermainen puolukkapiirakka

Syksyinen piirakka saa täytteekseen kirpeitä puolukoita. 3 dl jauhoja 1 dl sokeria 0,25 tl suolaa 120 g voita 2 – 3 rkl vettä ...

Read More »

Omena-karhunvatukkapiirakka

Täytä syksyinen piirakka kirpeillä omenilla ja makeilla karhunvatukoilla. Piirakka maistuu parhaalta vaniljajäätelön kanssa ...

Read More »

Suklaiset ystävänpäiväleivokset

Ystävänpäiväksi leivotaan suklaisia kerrosleivoksia, jotka täytetään vaaleanpunaisella sokerikreemillä ja koristellaan suloisilla pienillä ...

Read More »

Mausteinen kurpitsapiirakka

Mausteinen ja täyteläinen kurpitsapiirakka maistuu parhaalta vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa. 4 1/2 dl vehnäjauhoja 1 dl ...

Read More »

Toscapullat

Makea tosca sopii  hyvin pullien täytteeksi. 24 kappaletta 1/2 litraa punaista maitoa 1 paketti hiivaa 2 dl sokeria 1 muna 1,5 rkl ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress