Makea britakakku koristellaan mansikoilla.
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 2 rkl vaniljasokeria
- 3 keltuaista
- 2 dl jauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1,5 dl maitoa
- 3 valkuaista
- 1,5 dl sokeria
- 2 dl kermaa
- 250 g rahkaa
- 2 rkl sokeria
- mansikoita
- tomusokeria
Voitele kolme irtopohjavuokaa (halkaisija 20 cm).
Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi.
Valmista marenki. Vatkaa valkuaisia kulhossa kunnes ne muuttuvat valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista kunnes marenki on kiiltävää ja pysyy kulhossa vaikka kääntäisit sen ylösalaisin.
Jaa taikina kolmeen kakkuvuokaan ja levitä tasaiseksi. Levitä päälle markenki ja tasoita.
Paista kakkuja 175 asteessa noin 15 minuuuttia.
Vatkaa täytteen kerma kulhossa vaahdoksi. Lisää rahka ja sokeri ja jatka vatkaamista vielä vähän aikaa.
Leikkaa noin puolet mansikoista viipaleiksi.
Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle. Levitä päälle puolet kermavaahdosta ja mansikkaviipaleista. Nosta päälle toinen kakkupohja ja levitä päälle loput kermavaahdosta ja mansikkaviipaleista. Nosta päälle kolmas kakkupohja. Koristele mansikoilla ja tomusokerilla. Tarjoile heti.
Leave a Reply