Aurinkoinen ja pehmeä appelsiinikakku.
- 1 appelsiini
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 3 munaa
- 1 appelsiinin raastettu kuori (1 rkl)
- 1 dl appelsiinisiirappia
- 3,5 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl pomeranssinkuorta
Pese appelsiini huolellisesti ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita sokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää appelsiiniviipaleet ja keitä kymmenen minuuttia. Nosta appelsiiniviipaleet lautaselle jäähtymään. Säästä appelsiinisiirappi kakkutaikinaan.
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm).
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa jokaisen munan jälkeen. Lisää raastettu appelsiinin kuori sekä appelsiinisiirappi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja asettele appelsiiniviipaleet kakun päälle.
Paista 180 asteessa noin 60 minuuttia.
Leave a Reply