• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Aurinkoinen appelsiinikakku

Aurinkoinen appelsiinikakku

13/01/2013 by Liisa Leave a Comment

Aurinkoinen ja pehmeä appelsiinikakku.

  • 1 appelsiini
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 1 appelsiinin raastettu kuori (1 rkl)
  • 1 dl appelsiinisiirappia
  • 3,5 dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl pomeranssinkuorta

Pese appelsiini huolellisesti ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita sokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää appelsiiniviipaleet ja keitä kymmenen minuuttia. Nosta appelsiiniviipaleet lautaselle jäähtymään. Säästä appelsiinisiirappi kakkutaikinaan.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm).

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa jokaisen munan jälkeen. Lisää raastettu appelsiinin kuori sekä appelsiinisiirappi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja asettele appelsiiniviipaleet kakun päälle.

Paista 180 asteessa noin 60 minuuttia.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: appelsiini, kakku, kuivakakku

Previous Post: « Browniet
Next Post: Banaanikakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Retrokakku

Aikaan ennen sokerimassaa ja nakukakkuja juhlapöydän kunkku oli ehdottomasti kermakakku. Kesällä tämä ihana herkku kuorrutettiin mansikoilla tai ...

Read More »

Vadelmajuustokakku

Leivo ihana täyteläinen juustokakku ja lisää sen täytteeksi raikkaita vadelmia. pohja: 200 g digestive-keksejä 100 g voita täyte: 400 g ...

Read More »

Banaani-suklaamuffinssit

Banaanimuffinssit saavat uutta potkua kun niihin lisätään rouhittua suklaata lisämakua tuomaan. 12 kappaletta 150 g voita 1,5 dl sokeria 2 ...

Read More »

Jouluiset kuppikakut

Mausta kuppikakut piparkakkumausteilla ja pursota niiden pinnalle sokerikreemiä jouluseppeleen muotoon. 12 kappaletta kuppikakut: 150 g ...

Read More »

Mustikkajuustokakku

Mustikkajuustokakku on herkullinen klassikko. 200 g digestivekeksejä 100 g voita 500 g mascarponea 150 g ranskankermaa 3 munaa 1,5 ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress