• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Pulla / Appelsiini-suklaakierrepullat

Appelsiini-suklaakierrepullat

13/05/2020 by Liisa Leave a Comment

Täytä kierrepullat appelsiinimarmeladilla ja rouhitulla tummalla suklaalla.

noin 20 kappaletta

pullataikina:

  • 2,5 dl punaista maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 tl kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 7 – 8 dl jauhoja
  • 100 g voita

täyte:

  • 320 g paistonkestävää appelsiinimarmeladia
  • 100 g tummaa suklaata rouhittuna

voiteluun:

  • 1 kananmuna

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.

Anna taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.

Kauli taikina levyksi (noin 60 x 30 cm) ja levitä taikinan päälle appelsiinimarmeladi ja rouhittu suklaa. Pyöritä taikinalevy varovasti rullalle ja leikkaa rulla terävällä veitsellä noin kahden sentin paksuisiksi puusteiksi. Nosta puustit pullavuokiin ja kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia. Voitele puustit kananmunalla ennen paistamista.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.


 

Filed Under: Pulla Tagged With: appelsiini, pulla, suklaa

Previous Post: « Maitosuklaabrownie
Next Post: Nutella-browniet »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Kuningatardonitsit

Donitseista on tullut yksi meidän perheen suosikkileivonnaisista. Nopeita ja helppoja leipoa ja aina yhtä herkullisia! Tällä kertaa leivoin ...

Read More »

Taatelikuppikakut

Leivo perinteinen taatelikakku vaihteeksi kuppikakkujen muotoon. 20 kappaletta kuppikakut: 250 g taateleita3 dl vettä200 g voita3 munaa2 dl ...

Read More »

Banaanijäätelö

Banaanijäätelö on raikkaan hedelmäistä. 2 kypsää banaania 2 munaa 1 dl sokeria 1 rkl sitruunamehua 3 dl punaista maitoa Soseuta ...

Read More »

Monsterimokkapalat

Halloweenin kunniaksi mokkapalat muuntuvat hurjiksi monstereiksi. 20 palaa mokkapalat: 4 munaa3 dl sokeria200 g voita2 dl maitoa4 dl jauhoja4 ...

Read More »

Keväinen kurpitsakakku

Kurpitsakakku maustetaan kanelilla ja kuorrutetaan sokerikuorrutteella ja kookoshiutaleilla. Kurpitsasoseen ohjeen löydät täältä. 2 dl ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress