
Mausta kuppikakkujen taikina vaniljauutteella ja kuorruta kuppikakut makealla vaniljaisella sokerikreemillä.
12 kappaletta
kuppikakut:
- 150 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 2 munaa
- 2 dl maitoa
- 1 tl vaniljauutetta
- 3,5 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
kuorrute:
- 200 g voita
- 4 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljauutetta
koristeeksi:
- värikkäitä strösseleitä
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita vaniljauute maidon joukkoon. Lisää kuivat aineet taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin.
Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa kuorrute tasaiseksi. Lisää viimeiseksi vaniljauute ja vatkaa kuorrutetta vielä hetki.
Lusikoi kuorrute tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut. Koristele strösseleillä.
Leave a Reply