Täyteläisessä mantelikakussa on sattumina reilusti rouhittua suklaata ja raikkaita vadelmia. Yksinkertainen kakku on helppo leipoa myös mökkikeittiössä kesäistä kahvihetkeä sulostuttamaan.
- 150 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl sokeria
- 2 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl maitoa
- 100 g suklaata rouhittuna
- 2,5 dl vadelmia
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 24 cm).
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää viimeisenä suklaarouhe ja vadelmat ja sekoita varovasti. Kaada taikina kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa 40 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja irroita se sitten varovasti.
Leave a Reply