Vaahterasiirappi maustaa omenamyslin.
- 1 dl auringonkukkaöljyä
- 1 dl vaahterasiirappia
- 0,5 dl hunajaa
- 250 g ohrahiutaleita
- 250 g ruishiutaleita
- 180 g auringonkukansiemeniä
- 4 dl kuivattuja omenoita
Mittaa auringonkukkaöljy, vaahterasiirappi ja hunaja kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
Sekoita ruis- ja ohrahiutaleet sekä auringonkukansiemenet kulhossa ja kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kaada öljyseos hiutaleiden päälle ja sekoita tasaiseksi.
Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia. Sekoita välillä, jotta seos paistuu tasaisesti eikä pääse palamaan.
Sekoita jäähtyneeseen mysliseokseen kuivatut omenat.
Mysli säilyy tiiviissä astiassa huoneenlämmössä noin kuukauden. Tarjoa maidon tai maustamattoman jogurtin kanssa.
Leave a Reply