• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Suklaatäytekakku

Suklaatäytekakku

11/05/2013 by Liisa Leave a Comment

Suklaatäytekakku täytetään vadelmamarmeladilla ja koristellaan sydämenmuotoisilla suklaakonvehdeilla.

  • 4 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 100 g suklaata
  • 200 g voita
  • 3 dl maitoa
  • 5 dl jauhoja
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 2 dl vadelmamarmeladia
  • 300 g suklaata
  • 50 g voita
  • koristeeksi sydämenmuotoisia suklaakonvehteja

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm). Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja jäähdytä. Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja jäähdytä. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 50 – 60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kääri se sitten folioon odottamaan täyttämistä. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja levitä päälle puolet vadelmamarmeladista. Nosta päälle toinen kakkupohja ja levitä sen päälle loput vadelmamarmeladit. Nosta päälle kolmas kakkupohja. Sulata kuorrutuksen suklaa mikrossa. Kuutio voi pieniksi palasiksi ja sekoita se suklaan joukkoon. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään. Koristele kakku suklaakonvehdeilla. Halutessasi voit sulattaa vähän suklaata mikrossa ja liimata konvehdit kakun päälle sulalla suklaalla. Säilytä kakku jääkaapissa ja nosta se huoneenlämpöön vähän ennen tarjoilua.

 

Filed Under: Kakku, Suklaa Tagged With: kakku, suklaa, suklaakakku, täytekakku, vadelma

Previous Post: « Banaanimuffinssit
Next Post: Pienet mustikkapiirakat »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Rahkapiirakka

Perinteinen rahkapiirakka pullataikinapohjalla on ihanan mehevä kahvipöydän herkku. Meillä rahkatäytteeseen lisätään ehdottomasti myös rusinoita, ...

Read More »

Tahini-suklaacookiet

Tahini eli seesaminsiementahna antaa suklaacookieille ihana pähkinäisen maun. n. 30 kappaletta 150 g voita1,5 dl fariinisokeria1 dl sokeria1,5 ...

Read More »

Kumkvattijuustokakku

Juustokakku saa koristeekseen raikkaita karamellisoituja kumkvatteja. 140 g digestive-keksejä 70 g voita 400 g maustamatonta ...

Read More »

Pulla ulos uunista

Blogi on ollut pitkään hiljaa. Kärsin kesän ja syksyn ajan raskauspahoinvoinnista, joka esti leipomispuuhat kokonaan. Nyt pulla on saatu ulos uunista ...

Read More »

Suklainen pelticookie

Leivo yllättävään keksinhimoon nopeasti valmistuva suklainen pelticookie. 100 g huoneenlämpöistä voita2 dl fariinisokeria1 muna2,5 dl jauhoja0,5 tl ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress