Suklaatäytekakku täytetään vadelmamarmeladilla ja koristellaan sydämenmuotoisilla suklaakonvehdeilla.
- 4 munaa
- 3 dl sokeria
- 100 g suklaata
- 200 g voita
- 3 dl maitoa
- 5 dl jauhoja
- 4 rkl kaakaojauhetta
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 2 dl vadelmamarmeladia
- 300 g suklaata
- 50 g voita
- koristeeksi sydämenmuotoisia suklaakonvehteja
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm). Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja jäähdytä. Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja jäähdytä. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 50 – 60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kääri se sitten folioon odottamaan täyttämistä. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja levitä päälle puolet vadelmamarmeladista. Nosta päälle toinen kakkupohja ja levitä sen päälle loput vadelmamarmeladit. Nosta päälle kolmas kakkupohja. Sulata kuorrutuksen suklaa mikrossa. Kuutio voi pieniksi palasiksi ja sekoita se suklaan joukkoon. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään. Koristele kakku suklaakonvehdeilla. Halutessasi voit sulattaa vähän suklaata mikrossa ja liimata konvehdit kakun päälle sulalla suklaalla. Säilytä kakku jääkaapissa ja nosta se huoneenlämpöön vähän ennen tarjoilua.
Leave a Reply