Meheviin suklaamuffinsseihin käytetään sekä reilusti suklaata että kaakaojauhetta. Suklaan makua korostaa entisestään taikinaan lisättävä ripaus suolaa.
12 kappaletta isoja tai 15 kappaletta pieniä muffinsseja
- 200 g suklaata
- 150 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 2 munaa
- 2,5 dl maitoa
- 3 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 1/4 tl suolaa
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Lisää sulatettu suklaa. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin.
Paista isoja muffinsseja 200 asteessa noin 20 minuuttia ja pieniä muffinsseja noin 17 minuuttia.
Leave a Reply