Leivo päiväkahvipöytään täyteläinen ja makea keikauskakku hasselpähkinöistä.
- 150 g hasselpähkinöitä
- 100 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 150 g voita
- 2 dl fariinisokeria
- 2 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 70 g hasselpähkinäjauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 2 dl maitoa
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat sekä leivinpaperi.
Halkaise hasselpähkinät. Sulata voi kattilassa. Lisää fariinisokeri ja hasselpähkinät kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
Lusikoi taikina pähkinäseoksen päälle.
Paista 175 asteessa 40 minuutttia.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa se sitten varovasti tarjoiluastialle. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua.
Leave a Reply