Leivo maustekakku ihaniksi pieniksi maustekakkuleivoksiksi. Leivokset paistetaan runebergintorttuvuoissa ja täytetään ranskankermalla tukevoitetulla kermavaahdolla.
10 kpl
- 150 g voita
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1,5 dl siirappia
- 3 munaa
- 1,5 dl piimää
- 4 dl jauhoja
- 1tl soodaa
- 1,5 tl kanelia
- 1 tl neilikkaa
- 0,5 tl muskottia
- 0,5 tl inkivääriä
- 2 dl kermaa
- 150 g ranskankermaa
- 2 rkl sokeria
- kanelia koristeluun
Voitele ja korppujauhota runebergintorttuvuoan kolot.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää siirappi. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää piimä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Lusikoi taikina vuoan koloihin, täytä kolot vain 2/3 täyteen.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuuttia. Kokeile leivosten kypsyyttä tarvittaessa tikulla.
Anna leivosten jäähtyä ja irrota ne sitten varovasti vuoasta.
Vaahdota täytteen kerma. Kun vaahto on lähes valmista lisää ranskankerma ja sokeri ja jatka vatkaamista vielä hetki. Lusikoi kermavaahto pursotinpussiin.
Leikkaa leivosten pohja tarvittaessa tasaiseksi ja leikkaa ne sitten kolmeen osaan. Aseta leivospohjat tarjoiluastialle ja pursota niille kermavaahtoa. Nosta päälle toiset leivospohjat ja pursota päälle kermavaahtoa. Lisää vielä kolmannet leivospohjat ja pursota niiden päälle kermavaahtoa.
Ripottele leivosten pinnalle hieman kanelia koristeeksi.
Leave a Reply