Mehukas maustekakku maustetaan jouluisilla mausteilla – kanelilla, neilikalla, muskotilla ja inkiväärillä. Kakku säilyy hyvänä lähes viikon ja maku on parhaimmillaan pari päivää leipomisesta.
- 150 g voita
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1,5 dl siirappia
- 3 munaa
- 1,5 dl piimää
- 4 dl jauhoja
- 1tl soodaa
- 1,5 tl kanelia
- 1 tl neilikkaa
- 0,5 tl muskottia
- 0,5 tl inkivääriä
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää siirappi. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää piimä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se vuokaan.
Paista 175 asteessa 40 minuuttia.
Leave a Reply