Kermavaahdolla ja mansikoilla täytetty torttu on kesäpäivän helppo herkku.
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl jauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- 4 dl kermaa
- 2 rkl sokeria
- 0,5 l mansikoita
Voitele ja korppujauhota irtopohjainen piirakkavuoka (halkaisija noin 24 cm).
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohjan päälle voipaperia ja painoksi kuivattuja herneitä tai piirakkapainoja. Tämä estää pohjaa kohoamasta liikaa.
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Nosta valmis piirakkapohja jäähtymään ja ota painot ja voipaperi pois pohjan päältä.
Vaahdota kerma ja mausta sokerilla. Nostele kerma piirakkapohjan päälle. Koristele mansikoilla.
Leave a Reply