Juustokakku maistuu makean mansikkakastikkeen kanssa.
- 200 g digestive-keksejä
- 1 rkl sokeria
- 100 g voita
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 250 g rahkaa
- 3 munaa
- 1,5 dl sokeria
- 1,5 rkl vaniljasokeria
- 1 rkl sitruunamehua
- 250 g (pakaste)mansikoita
- 1,5 dl hillosokeria
Suojaa irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla.
Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sulata voi. Lisää keksinmurujen joukkoon sokeri ja sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos kakkuvuoan pohjalla ja painele lusikalla tasaiseksi.
Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Lisää munat ja sekoita juustoseosta jokaisen munan jälkeen. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos kakkuvuokaan keksipohjan päälle.
Paista juustokakkua 175 asteessa 50 minuuttia. Sammuta sen jälkeen uuni, jätä uuninluukku raolleen ja anna kakun olla jäähtyvässä uunissa tunti. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi ja siirrä se sen jälkeen jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Valmista mansikkakastike. Keitä mansikoita ja sokeria kattilassa noin 15 minuuttia ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Tarjoa kakku mansikkakastikkeen kanssa.
Leave a Reply