• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Donitsi / Donitsikakku

Donitsikakku

07/11/2018 by Liisa Leave a Comment

Tee lastenjuhliin näyttävä ja hauska donitsikakku. Kakku kootaan 24 donitsista.

  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 dl kermaa
  • 4 munaa
  • 4 rkl sulatettua voita

 

  • 4 valkuaista
  • 10 dl tomusokeria
  • sinistä elintarvikeväriä

 

  • värikkäitä strösseleitä

Voitele kahden donitsipellin kolot. Jos sinulla ei ole kahta donitsipeltiä, tee taikina ja paista donitsit kahdessa erässä.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipeltien koloihin.

Paista 200 asteessa 10 minuuttia.

Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.

Sekoita tomusokeri ja valkuaiset. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai valkuaista jotta saat seoksesta koostumukseltaan sopivaa.

Jaa kuorrute kahteen astiaan ja värjää toisessa astiassa oleva kuorrute sinisellä elintarvikevärillä.

Kasta donitsit yksi kerrallaan kuorrutteeseen (puolet donitseista siniseen ja puolet valkoiseen) ja nosta ne ritilän päälle. Koristele stösseleillä. Anna kuorrutteen kuivua kokonaan.

Asettele donitsit kakkuvadille neljään – viiteen kerrokseen.

 

Filed Under: Donitsi Tagged With: donitsi, täytekakku

Previous Post: « Halloweenin muumio-browniet
Next Post: Pöllökuppikakut »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Omenaiset kuppikakut kanelikuorrutuksella

Raastettua omenaa sisältävät kuppikakut ovat reilusti omenaisia ja ne kruunataan makealla, kanelilla maustetulla kuorrutuksella. 12 kappaletta ...

Read More »

Aprikoosigalette

Leivo mehukkaista aprikooseista helppo mutta näyttävä galette. taikina: 3,5 dl vehnäjauhoja0,5 dl sokeria125 g suolatonta voita3 – 4 rkl kylmää ...

Read More »

Runebergintortut

Helmikuussa leivotaan runebergintorttuja. 10 kappaletta 250 g voita 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl sokeria 4 munaa 2 dl vehnäjauhoja 1 ...

Read More »

Raikkaat sitruunamuffinssit

Lisää maukkaiden sitruunamuffinssien taikinaan raikasta rahkaa ja mantelijauhetta. 12 kappaletta 150 g voita1,5 dl sokeria2 munaa1 sitruunan ...

Read More »

Suklaakuppikakut espressokuorrutuksella

Täyteläiset suklaakuppikakut kuorrutetaan makealla espressokreemillä. Tarjoa kuppikakut hyvän kahvin kanssa. 12 kappaletta 100 g voita 2 dl ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress