Tahmeat appelsiinikakkuset ovat juuri sopivia pieneen makeannälkään.
- 2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 2 rkl raastettua appelsiinin kuorta (2 appelsiinia)
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/4 tl suolaa
- 1 dl appelsiinimehua (1 appelsiini)
- 150 g sulatettua voita
- 1 rkl raastettua appelsiinin kuorta (1 appelsiini)
- 1 dl appelsiinimehua (1 appelsiini)
- 1 dl sokeria
Voitele ja korppujauhota muffinssipelti. Laita jokaisen kolosen pohjalle kaksi ohutta voipaperin suikaletta ristikkäin, niiden avulla kakkuset on helpompi nostaa pois vuoasta.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää raastettu appelsiinin kuori. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen kuivia aineita ja appelsiinimehua. Lisää viimeisenä sulatettu voi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Jaa taikina tasaisesti muffinssipellin kolosiin.
Paista 170 asteessa noin 15 minuuttia.
Kakkusten ollessa uunissa laita kattilaan appelsiinimehu, raastettu appelsiinin kuori ja sokeri. Keitä noin 10 minuuttia.
Kaada appelsiinisiirappia kakkusten päälle heti kun otat ne uunista. Anna kakkusten jäähtyä noin kymmenen minuuttia ja peitä sitten muffinssipelti foliolla. Irrota täysin jäähtyneet kakkuset varovasti vuoasta.
Leave a Reply