Siirappisen makeat blondiesit maustetaan valkosuklaalla, pähkinöillä ja vadelmilla.
- 200 g voita
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1 dl vaaleaa siirappia
- 2 munaa
- 1,5 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- 40 g macadamiapähkinöitä
- 100 g valkosuklaata
- 1,5 dl (pakaste)vadelmia
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää siirappi ja sekoita. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa taikina tasaiseksi jokaisen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Vuoraa noin 20 x 30 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
Rouhi valkosuklaa ja macadamiapähkinät reiluiksi palasiksi. Ripottele valkosuklaa, macadamiapähkinät ja vadelmat taikinan päälle.
Paista 160 asteessa noin 60 minuuttia. Peitä vuoka tarvittaessa foliolla ettei taikina tummu liikaa.
Tarjoa jäähtyneenä.
Leave a Reply