Täyteläinen piirakka täytetään suklaaganachella ja viimeistellään kaakaojauheella.
- 100 g voita
- 3 dl jauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 rkl sokeria
- 4 – 5 rkl kylmää vettä
- 250 g suklaata
- 2 dl kermaa
- 50 g voita
- kaakaojauhetta koristeluun
Suojaa irtopohjainen piirakkavuoka leivinpaperilla tai voitele tavallinen piirakkavuoka (halkaisija noin 24 cm).
Paloittele jääkaappikylmä voi. Nypi kulhossa sekaisin voi, jauhot, kaakaojauhe ja sokeri. Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes taikina on koostumukseltaan sopivaa. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohjan päälle voipaperia ja painoksi kuivattuja herneitä tai piirakkapainoja. Tämä estää pohjaa kohoamasta liikaa.
Paista 175 asteessa 30 minuuttia.
Anna piirakkapohjan jäähtyä ja nosta se sitten tarjoiluastialle.
Valmista täyte. Laita paloiteltu suklaa ja kerma kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä. Anna seoksen jäähtyä noin kymmenen minuuttia ja lisää sitten kuutioitu voi. Sekoita suklaaseosta kunnes voi on sulanut. Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja anna hyytyä huoneenlämmössä muutama tunti.
Koristele kaakaojauheella.
Ihanan näköistä!
Kiitos, Anni!
Hei! Taivaallisen näköinen suklaatorttu! Mitä suklaata olet käyttänyt tässä leivoksessa? 🙂
Hei, Laura! Ja kiitos! Käytin tortussa Fazerin leivontasuklaata, tumma 44%.