• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Pikkukokin mansikkakakku

Pikkukokin mansikkakakku

20/05/2015 by Liisa Leave a Comment

IMG_6393_2

Myös perheen pienimmät jauhopeukalot osaavat leipoa tämän helpon ja herkullisen kakun. Kesällä paras kakun koriste on kermavaahto ja tuoreet mansikat.

  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 100 g voita
  • 1 dl maitoa
  • 2,5 dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl sokeria
  • mansikoita

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 18 cm).

Sulata voi mikrossa.

Vaahdota munat ja sokerit. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito taikinaan. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä kakkuvuoassa ja siirrä se sitten tarjoiluastialle.

Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Levitä kermavaahto kakun päälle ja koristele mansikoilla.

IMG_6356_2

 

Filed Under: Kakku Tagged With: mansikka, täytekakku

Previous Post: « Mansikkaiset donitsit
Next Post: Raparperimurupiirakka »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Mustikkainen pokekakku

Pokekakun pohjaa maustaa kirpeä lemon curd, kakkupohjaan tökityt kolot täytetään makealla mustikkahillolla ja kakku saa päälleen ohuen kerroksen ...

Read More »

Orange curd (appelsiinitahna)

Makeaa orange curdia eli appelsiinitahnaa voi käyttää esimerkiksi leivonnassa tai kakun täytteenä. 1 appelsiinin mehu 1 appelsiinin raastettu ...

Read More »

Puolukkapannukakut

Kirpeät puolukat sopivat täydellisesti makeisiin pannukakkuihin. Noin 16 kappaletta. 2 dl vehnäjauhoja 3 dl spelttijauhoja 1 tl soodaa 1 ...

Read More »

Sisaruspullat

Leivo pikkupullat kakkuvuoassa hauskoiksi sisaruspulliksi. 2,5 dl punaista maitoa 25 g hiivaa 1 dl sokeria 1 muna 2 tl kardemummaa ...

Read More »

Vaniljaiset kuppikakut

Mausta kuppikakkujen taikina vaniljauutteella ja kuorruta kuppikakut makealla vaniljaisella sokerikreemillä. 12 kappaletta kuppikakut: 150 g ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress