• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Pienet puolukkapiirakat

Pienet puolukkapiirakat

29/06/2013 by Liisa Leave a Comment

043 (4)

Syksyn puolukkasatoa odotellessa pakastimen viimeiset puolukat leivotaan kirpeän makeisiin puolukkapiirakoihin.

12 kappaletta

  • 200 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 1 muna
  •  2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl spelttijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 5 dl pakastepuolukoita
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 dl fariinisokeria

Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää muna ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

Voitele ja korppujauhota muffinssipellin syvennykset.

Ota erilleen 1/3 taikinasta. Jaa loput taikinasta 12 osaan. Painele taikina muffinssipellin syvennysten pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte. Sekoita pakastepuolukat, perunajauhot ja fariinisokeri. Nosta täytettä lusikalla piirakoiden sisään.

Jaa loput taikinasta 12 osaan. Pyörittelee taikina palloiksi, litistä pallot ja asettele taikinakuoreksi piirakoiden päälle. Pistele kuoriin haarukalla reikiä.

Paista piirakoita 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna piirakoiden jäähtyä pellillä ja nostele jäähtyneet piirakat varovasti koloistaan esimerkiksi haarukan avulla.

 

Filed Under: Piirakka Tagged With: piirakka, puolukka

Previous Post: « Vadelmajäätelö
Next Post: Mansikkatorttu »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Spelttipannukakut

Pannukakut voi tehdä myös spelttijauhoista. Tarjoa aamiaisella vaahterasiirapin tai mansikkahillon kanssa. 4 dl spelttijauhoja  1 dl ...

Read More »

Punajuuri-suklaakakku

Syksyinen suklaakakku mehevöitetään makealla punajuurella. Punajuuri antaa kakulle kauniin värin ja omaleimaisen maun. 300 g punajuurta (2 isoa ...

Read More »

Suklaapumpulan kuppikakut

Kuorruta täyteläiset suklaakuppikakut herkullisella suklaakuorrutuksella ja kruunaa herkut kourallisella suklaapumpuloita. 12 ...

Read More »

Taatelikakku

Mehukas taatelikakku kuuluu joulun kahvipöytään. Kakku säilyy hyvänä lähes viikon ja maku on parhaimmillaan pari päivää leipomisesta. 250 g ...

Read More »

Nutella-puustit

Herkulliset Nutellalla täytetyt puustit ovat parhaimmillaan vielä vähän lämpiminä. n. 30 kappaletta 1/2 litraa punaista maitoa 1 paketti ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress