• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Omenapiirakka uunipannulla

Omenapiirakka uunipannulla

27/09/2017 by Liisa Leave a Comment

Omenapiirakan mehevyyden salaisuus on taikinaan lisättävä mantelijauhe. Maun viimeistelee omenoiden päälle ripoteltu sokeri ja kaneli.

  • 150 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl maitoa

 

  • 5 puutarhaomenaa

 

  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl kanelia

Vuoraa uunipannu (n. 20 x 30 cm) leivinpaperilla.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se uunipannulle.

Poista omenoista siemenkota omenaporalla ja leikkaa omenat ohuiksi renkaiksi. Levitä omenat taikina päälle ja ripottele omenoiden päälle sokeria ja kanelia.

Paista kakkua 175 asteessa 40 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä ja leikkaa se sitten palasiksi.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

 

Filed Under: Piirakka Tagged With: kaneli, omena, piirakka

Previous Post: « Kermainen puolukkapiirakka
Next Post: Mausteiset omenakuppikakut »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Sitruuna-unikonsiemenkuppikakut

Raikkaan keväisten sitruunakuppikakkujen taikina pilkutetaan unikonsiemenillä. 12 kappaletta 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu 150 g ...

Read More »

Mustikkakuppikakut

Koristele mehevät mustikkakuppikakut tuoreilla pensasmustikoilla, keto-orvokeilla ja mintunlehdillä. 12 kappaletta Kuppikakut: 150 g voita1,5 ...

Read More »

Spelttipannukakut

Pannukakut voi tehdä myös spelttijauhoista. Tarjoa aamiaisella vaahterasiirapin tai mansikkahillon kanssa. 4 dl spelttijauhoja  1 dl ...

Read More »

Marjapaistos grillissä

Makea marjapaistos kruunaa grilliaterian. Se paistetaan grillin lempeässä jälkilämmössä. 3 dl vadelmia 3 dl mustikoita 50 g voita 1 dl ...

Read More »

Nutella-banaani-pokekakku

Syntisen hyvässä banaani-pokekakussa on reilusti Nutellaa - niin kakkuun tökityissä koloissa kuin kakun päälläkin. 150 g voita 3 dl ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress