• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Minidonitsit kaakaokuorrutuksella

Minidonitsit kaakaokuorrutuksella

29/04/2020 by Liisa Leave a Comment

Kaakaojuomajauheesta syntyy helppo ja taatusti lapsille maistuva kuorrutus minidonitseille.

12 kappaletta

donitsit:

  • 1,25 dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl sokeria
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kermaa
  • 1 keltuainen
  • 1 rkl sulatettua voita

kuorrute:

  • 1 valkuainen
  • 1 dl kaakaojuomajauhetta
  • 1 dl tomusokeria

koristeeksi:

  • värikkäitä strösseleitä

Voitele minidonitsipellin kolot. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa minidonitsipellin koloihin. Paista 220 asteessa noin 5 minuuttia.

Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.

Sekoita kaakaojuomajauhe, tomusokeri ja valkuainen. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai valkuaista jotta saat seoksesta koostumukseltaan sopivaa. Kasta donitsit yksi kerrallaan kuorrutteeseen ja nosta ne ritilän päälle. Anna kuorrutteen kuivua pieni hetki ja kasta donitsit sitten uudelleen.

Koristele strösseleillä.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: donitsi, kaakao, vappu

Previous Post: « Aprikoosidonitsit
Next Post: Maitosuklaabrownie »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Mansikkainen rocky road

Rocky road saa täytteekseen kuivattuja mansikoita, vaahtokarkkeja sekä pähkinöitä. 16 palaa 250 g suklaata 30 g suolatonta voita 1 dl ...

Read More »

Runeberginkakku

Perinteiset runebergintortut voi leipoa myös kakun muotoon. 250 g voita 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl sokeria 4 munaa 2 dl vehnäjauhoja 1 ...

Read More »

Vadelmajuustokakku

Leivo ihana täyteläinen juustokakku ja lisää sen täytteeksi raikkaita vadelmia. pohja: 200 g digestive-keksejä 100 g voita täyte: 400 g ...

Read More »

Banaani-kardemummakakku

Mehukas banaanikakku maustetaan kardemummalla. Taikinaan lisätään myös appelsiinimehua makua ja raikkautta tuomaan. Käytä kakkuun hyvin kypsiä ...

Read More »

Pienet appelsiini-suklaapiiraat

Söpöt pienet piiraat täytetään makealla appelsiinimarmeladilla ja kuorrutetaan maitosuklaalla. Tarjoa hyvän kahvin kanssa! 12 kappaletta 3 dl ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress