• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Mausteinen kurpitsakakku

Mausteinen kurpitsakakku

20/10/2015 by Liisa Leave a Comment

020 (6)

Mahtavan mehevässä maustekakussa yhdistyvät kurpitsasose ja syksyisen lämpimät mausteet.

  • 1 myskikurpitsa
  • 3 munaa
  • 2,5 dl fariinisokeria
  • 1 dl auringonkukkaöljyä
  • 5 dl kurpitsasosetta
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa

Valmista ensin kurpitsasose. Halkaise myskikurpitsa ja poista siitä siemenet. Paahda kurpitsanpuolikkaita 200-asteisessa uunissa 1 – 1,5 tuntia kurpitsan koosta riippuen. Anna jäähtyä ja koverra sitten hedelmäliha kurpitsanpuolikkaista lusikalla. Soseuta sauvasekoittimella.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.

Vaahdota munat ja fariinisokeri. Lisää auringonkukkaöljy ja kurpitsasose ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina kakkuvuokaan.

Paista 175 asteessa 50 – 60 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä hetkinen vuoassaan ja kumoa se sitten tarjoiluastialle.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: kaneli, kuivakakku, kurpitsa

Previous Post: « Maitosuklaalla kuorrutettu banaanikakku
Next Post: Hurjat Halloween-muffinssit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Nutella-puustit

Herkulliset Nutellalla täytetyt puustit ovat parhaimmillaan vielä vähän lämpiminä. n. 30 kappaletta 1/2 litraa punaista maitoa 1 paketti ...

Read More »

Hummingbird-kuppikakut

Hummingbird-kakku eli kolibrikakku eli banaani-ananas-kookoskakku on amerikkalainen tuorejuustokuorrutteella kruunattu mehevä herkku. Kakun voi leipoa ...

Read More »

Vaniljatoffee

Ihana vaniljatoffee maustetaan aidolla vaniljalla. 2,5 dl sokeria 2 dl kermaa 1 dl glukoosisiirappia 50 g voita 1 vaniljatanko Halkaise ...

Read More »

Suklaakuulilla koristeltu browniekakku

Koristele överin suklainen browniekakku reilulla määrällä suklaakuulia. Browniekakku: 75 g voita1 dl fariinisokeria50 g suklaata0,75 dl ...

Read More »

Omenapiirakka uunipannulla

Omenapiirakan mehevyyden salaisuus on taikinaan lisättävä mantelijauhe. Maun viimeistelee omenoiden päälle ripoteltu sokeri ja kaneli. 150 g ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress