• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Muffinssi / Kurpitsakuppikakut

Kurpitsakuppikakut

23/10/2019 by Liisa 2 Comments


Leivo halloweenin kunniaksi meheviä kurpitsakuppikakkuja ja kuorruta ne kanelikuorrutuksella.

12 kappaletta

kurpitsasose:

  • 1 pieni myskikurpitsa

kuppikakut:

  • 150 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 2 dl kurpitsasosetta
  • 1 dl maitoa
  • 3,5 dl jauhoja
  • 2 tl kanelia
  • 0,5 tl muskottipähkinää
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 1 tl leivinjauhetta

kanelikuorrutus:

  • 200 g voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 2 tl kanelia

Valmista ensin kurpitsasose. Halkaise myskikurpitsa ja poista siitä siemenet. Paahda kurpitsanpuolikkaita 200-asteisessa uunissa 1 – 1,5 tuntia kurpitsan koosta riippuen. Anna jäähtyä ja koverra sitten hedelmäliha kurpitsanpuolikkaista lusikalla. Soseuta sauvasekoittimella. Tarvitset kuppikakkuihin 2 dl kurpitsasosetta.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Lisää kurpitsasose ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan puolet kuivista aineista yhdessä maidon kanssa. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi se muffinssivuokiin.

Paista 175 asteessa 20 minuuttia.

Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrutus. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa kuorrute tasaiseksi. Lisää viimeiseksi kaneli.

Laita kuorrutus tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut.


 

Filed Under: Muffinssi Tagged With: halloween, kaneli, kurpitsa

Previous Post: « Synttärisankarin browniekakku
Next Post: Halloweenin hirviökuppikakut »

Reader Interactions

Comments

  1. Annika says

    28/10/2019 at 2:29 pm

    Ihania reseptejä ja kauniita kuvia täällä! Pitää ajan kanssa selata läpi blogisi 🙂

    Reply
    • Liisa says

      28/10/2019 at 9:34 pm

      Kiitos, Annika! 😊

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Pienet sitruunaiset pääsiäisleivokset

Sitruunaiset leivokset täytetään valkosuklaakreemillä ja koristellaan suklaarakeilla. 10 kappaletta 4 munaa 3 dl sokeria 150 g voita 1 tl ...

Read More »

Pienet mustikkapiiraat

Pienet mustikkapiiraat maistuvat ihanilta kesäisenä iltapäivänä päiväkahvin kaverina! 6 kappaletta 4 1/2 dl vehnäjauhoja 1 dl sokeria 1/2 ...

Read More »

Keltaiset donitsit

Kuorruta kevään kunniaksi donitsit keltaisella sokerikuorrutteella ja ripottele kuorrutteen pinnalle keltaisia strösseleleitä. 12 ...

Read More »

Raparperihillo

Raparperihilloon voi käyttää runsaan raparperisadon hedelmät. Hillo maistuu viilin tai jugurtin kanssa ja sitä voi käyttää myös leivonnassa tai kakun ...

Read More »

Mustikkapuustit

Vaniljasokerilla ja mustikoilla täytetyt puustit ovat sopivan makeita ja raikkaita. Noin 20 kappaletta. 2,5 dl punaista maitoa 25 g ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress