Jouluna suklaabrowniet koristellaan koreiksi kuin joulukuuset.
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 0,5 dl siirappia
- 3 munaa
- 200 g sulatettua suklaata
- 1 dl jauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 1 valkuainen
- 2 dl tomusokeria
- 1,5 tl vihreää elintarvikeväriä
- stösseleitä
Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri. Lisää siirappi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa taikina tasaiseksi jokaisen munan jälkeen. Lisää sulatettu suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 25 cm) pohja leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
Paista 160 asteessa noin 60 minuuttia. Taikina saa jäädä keskeltä hieman raa’aksi.
Jäähdytä ja leikkaa sitten brownie 8 annospalaan.
Valmista kuorrute. Sekoita kulhossa valkuainen ja tomusokeri. Lisää vihreä elintarvikeväri ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa hieman tomusokeria, jotta saat kuorrutteen koostumuksesta sopivaa.
Lusikoi kuorrute pursotinpussiin ja pursota kuorrutetta brownieitten päälle. Koristele strösseleillä.
Leave a Reply