• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Jäätelö / Jäätelökakku

Jäätelökakku

19/08/2013 by Liisa Leave a Comment

062

Suklainen kakkupohja täytetään ihanalla vaniljajäätelöllä. Kakun voi tehdä reilusti etukäteen, sillä se säilyy pakastimessa hyvänä noin kuukauden.

  • 2 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 100 g suklaata
  • 100 g voita
  • 1,5 dl maitoa
  • 2,5 dl jauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 vaniljatanko
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl punaista maitoa
  • 50 g suklaata rouhittuna

Voitele ja korppujauhota kaksi irtopohjavuokaa (halkaisija 20 cm). Jos sinulla ei ole kahta samankokoista kakkuvuokaa, voit paistaa taikinan myös yhdessä vuoassa ja leikata valmiin kakkupohjan kahteen osaan.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.

Jaa taikina kahteen kakkuvuokaan ja paista kakkuja 175 asteessa noin 20 minuutta.

Anna kakkupohjien jäähtyä ennen kakun kokoamista.

Valmista jäätelö. Halkaise vaniljatanko ja raaputa veitsellä siemenet tangon sisältä. Vatkaa munat, sokeri ja vanilja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kerma ja maito. Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäätelökoneeseen ja jäädytä koneen ohjeiden mukaisesti.

Pese irtopohjavuoka ja nosta ensimmäinen kakkupohja vuoan pohjalle. Levitä päälle vielä vähän pehmeä vaniljajäätelö. Nosta päälle toinen kakkupohja ja peitä tuorekelmulla. Nosta kakku pakastimeen ja anna jäätyä seuraavaan päivään.

Ota kakku pakastimesta, irrota varovasti kakkuvuoasta ja nosta tarjoiluastialle. Koristele kakku suklaarouheella. Anna kakun pehmetä huoneenlämmössä noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

 

Filed Under: Jäätelö, Kakku, Suklaa Tagged With: jäätelö, kakku, suklaa, täytekakku

Previous Post: « Vaahterasiirappi-pekaanipähkinäjäätelö
Next Post: Mansikkamysli »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Mantelinen mustikkakakku

Mantelilla ja kardemummalla maustettu mustikkakakku on parhaimmillaan leipomista seuraavana päivänä. 200 g huoneenlämpöistä voita 2 dl ...

Read More »

Omenapaistos

Omenapaistos maistuu vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa. 10 pientä omenaa 0,5 dl siirappia 100 g voita 1 dl sokeria 3 dl ...

Read More »

Appelsiinikuppikakut suklaakuorrutuksella

Ihanan raikkaat appelsiinkikuppikakut maustetaan appelsiinimehulla ja raastetulla appelsiinin kuorella, ja kuorrutetaan täyteläisellä ...

Read More »

Mausteiset omenakuppikakut

Syksyisen mausteiset kuppikakut maustetaan kanelilla, inkiväärillä ja neilikalla. Kuppikakut kuorrutetaan raikkaalla tuorejuustokuorrutteella. 12 ...

Read More »

Pähkinäinen mysli

Rouskuvaan mysliin lisätään reilusti pähkinöitä. 1 dl auringonkukkaöljyä 1 dl vaaleaa siirappia 0,5 dl hunajaa 300 g ruishiutaleita 200 g ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress