• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Keksi / Donitsinmuotoiset keksit

Donitsinmuotoiset keksit

26/04/2016 by Liisa 2 Comments

018 (9)

Vappudonitsit voi leipoa myös keksien muotoon!

Tarvitset kaksi erikokoista ympyränmuotoista piparimuottia, toinen halkaisijaltaan noin 1 sentti ja toisen noin 4 senttiä.

n. 60 kappaletta

  • 200 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 4 valkuaista
  • 11 – 12 dl tomusokeria
  • elintarvikeväriä
  • strösseleitä

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin kahdeksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Jauhota työpöytä ja kauli taikina ohueksi levyksi. Ota taikinasta muoteilla keksejä ja nosta ne leivinpaperilla suojatulle pellille.

Paista 180 asteessa noin 10 minuuttia.

Anna keksien jäähtyä kunnolla ennen koristelua.

Valmista pikeeri. Sekoita tomusokeria vähän kerrallaan valkuaisten joukkoon. Lisää elintarvikeväri kun pikeeri on lähes valmista. Lisää väriä vähän kerrallaan, jotta saat haluamasi värisen seoksen. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai valkuaista jotta saat seoksesta koostumukseltaan sopivaa.

Pursota keksien päälle ensin reunus donitsin sisä- ja ulkoreunaan. Anna kuivahtaa hetkinen ja pursota pikeeriä sitten reunusten sisäpuolelle.

Koristele värikkäillä strösseleillä.

Anna pikeerin kuivahtaa ennen tarjoilua.

 

Filed Under: Keksi Tagged With: donitsi, keksi

Previous Post: « Värikkäät valkosuklaatryffelit
Next Post: Tryffelikakku »

Reader Interactions

Comments

  1. Janette says

    27/04/2016 at 6:39 am

    Voi että kun näyttää hyviltä nämä donitsikeksit! Itse en välitä normidonitseista, mutta keksit ovat ylintäherkkua. Nämä menevät kyllä testattavaksi:)

    Reply
    • Liisa says

      27/04/2016 at 8:35 pm

      Kiitos, Janette! Nämä ovat kyllä tosi hyviä ja leivotaan meilläkin ehdottomasti vielä monta kertaa uudestaan.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Aprikoosi-rusinakeksit

Pehmeissä ja makeissa kekseissä on reilusti aprikooseja ja rusinoita. Noin 50 kappaletta. 200 g huoneenlämpöistä voita 2 dl ...

Read More »

Mehevä mustikkapiirakka

Nyt on mustikka-aika parhaimmillaan ja on aika leipoa ihana mehevä mustikkapiirakka. Pehmeä piirakkapohja saa kaverikseen rouskuvan ja reilusti ...

Read More »

Banaanikakku

Vuoan pohjalle asetellut banaanit karamellisoituvat uunissa ja antavat ihanan makean maun tälle mehevälle kanelilla maustetulle kakulle. 200 g ...

Read More »

Suklaapumpulakakku

Täyteläinen suklaakakku täytetään ja kuorrutetaan ihanalla suklaakreemillä ja koristellaan suklaakarkeilla. 2 munaa 1,5 dl sokeria 100 g ...

Read More »

Ananas-papaijamysli

Makea mysli maustetaan kuivatuilla ananaksilla ja papaijalla. 1 dl auringonkukkaöljyä 1 dl vaaleaa siirappia 0,5 dl hunajaa 250 g ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress