Suklaakeksit täytetään herkullisella suklaakreemillä.
Noin 30 kappaletta.
- 150g voita
- 2,5 dl sokeria
- 1 muna
- 7 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- 0,5 dl maitoa
- 250 g suklaata
- 2 dl kermaa
- 50 g huoneenlämpöistä voita
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista taikinaan ja sekoita. Lisää maito ja loput kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja siirrä se jääkaappiin tunniksi jähmettymään.
Jauhota työpöytä ja kauli taikinasta noin 3 mm paksuinen levy. Ota taikinasta muotilla keksejä ja nosta ne leivinpaperilla suojatulle pellille.
Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia.
Valmista täytteen suklaakreemi: Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi. Jätä kreemi jähmettymään huoneenlämpöön tai siirrä se jääkaappiin, jolloin se jähmettyy nopeammin. Jos kreemi ehtii jähmettyä liikaa voit lämmittää sitä vähän mikrossa.
Nosta puolet keskeistä nurin päin työpöydälle. Pursota kekseille suklaakreemiä ja nosta toiset puolikkaat keksien päälle.
Säilytä keksejä jääkaapissa.
Leave a Reply