Täyteläisen juustokakun kanssa tarjotaan makeankirpeää lakkahilloketta.
- 200 g Digestive-keksejä
- 100 g voita
- 250 g mascarponea
- 200 g tuorejuustoa
- 2 dl kermaa
- 1,5 dl tomusokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 300 g lakkoja (pakastettuja)
- 0,5 dl sokeria
Vuoraa noin 18 x 21 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla.
Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sulata voi. Lisää keksinmurujen joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos kakkuvuoan pohjalla ja painele lusikalla tasaiseksi.
Laita kaikki täytteen ainekset kulhoon ja vatkaa ne kuohkeaksi vaahdoksi.
Kaada seos kakkuvuokaan keksipohjan päälle.
Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.
Valmista lakkatäyte. Ota muutama lakka sivuun. Laita loput lakat ja sokeri kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Jäähdytä.
Nosta kakku varovasti vuoasta leivinpaperin avulla ja aseta se tarjoiluastialle.
Levitä lakkahilloke kakun päälle ja koristele vielä kokonaisilla lakoilla.
Lakka sopii juustokakun kaveriksi varmasti mainiosti 🙂
Juustokakku ja lakka tosiaan ovat ihan täydellisiä yhdessä! 😊