Hummingbird-kakku eli kolibrikakku eli banaani-ananas-kookoskakku on amerikkalainen tuorejuustokuorrutteella kruunattu mehevä herkku. Kakun voi leipoa myös pienten kuppikakkujen muotoon.
12 kappaletta
- 100 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 2 munaa
- 2 banaania
- 1 tlk ananasmurskaa
- 2,5 dl jauhoja
- 0,5 dl kookoshiutaleita
- 1 tl kanelia
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 70 g pekaanipähkinöitä
- 100 g huoneenlämpöistä voita
- 200 g tuorejuustoa
- 3 dl tomusokeria
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Soseuta banaanit haarukalla ja lisää taikinaan yhdessä ananasmurskan kanssa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Ota sivuun 12 pähkinää koristeiksi ja rouhi loput. Lisää rouhitut pähkinät taikinaan ja sekoita. Jaa taikina muffinssivuokiin.
Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
Valmista kuorrutus. Vatkaa huoneenlämpöistä voita ja tuorejuustoa hetki. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa lopuksi kuorrutus tasaiseksi.
Laita kuorrutus pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut.
Koristele pekaanipähkinöillä.
Leave a Reply