
Ihanien suklaakuppikakkujen sisältä löytyy makea yllätys.
12 kappaletta
- 150 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 2,5 dl jauhoja
- 0,5 dl kaakaojauhetta
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1,5 dl maitoa
- 75 g tummaa suklaata
- 100 g voita
- 1,5 dl tomusokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 90 g pieniä suklaarakeita (esim. Sallinen)
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan puolet kuivista aineista yhdessä maidon kanssa. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi se muffinssivuokiin.
Paista 175 asteessa 20 minuuttia.
Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä ja kuorruttamista.
Leikkaa kuppikakun päältä palanen pois ja koverra kuppikakun sisälle lusikan avulla pieni kolo. Täytä kolo suklaarakeilla ja laita leikkaamasi pala takaisin rakeiden päälle .
Valmista kuorrute. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää sitten voivaahdon joukkoon vähitellen tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää viimeisenä sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi.
Jaa kuorrute kuppikakkujen päälle ja levitä palettiveitsellä.
Koristele kuppikakut lopuilla suklaarakeilla.
Leave a Reply