Suklaadonitsit valmistuvat helposti ja nopeasti donitsipellillä.
12 kappaletta
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl kermaa
- 2 munaa
- 2 rkl sulatettua voita
- 250 g suklaata
- strösseleitä
Voitele donitsipellin kolot.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin.
Paista 200 asteessa 10 minuuttia.
Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kasta donitsit yksi kerrallaan suklaaseen ja nosta ritilän päälle. Anna kuorrutuksen kuivua pieni hetki ja kasta donitsin sitten uudestaan. Koristele halutessasi strösseleillä.
Ihanan näköisiä donitseja. Varmasti maistuvat yhtä hyviltä miltä näyttävät 🙂
Kiitos, Anni, nämä ovat tosiaan älyttömän hyviä 🙂
Voisiko näissä korvata vehnäjauhon mantelijauhoilla ja paljonko sitä laitetaan, jos voi?
Hei Tarja, kiitos kommentistasi. En valitettavasti osaa suoraan vastata kysymykseesi. Donitsien rakenne muuttuu todennäköisesti erilaiseksi, jos kaiken vehnäjauhon korvaa mantelijauholla.