• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Runeberginkakku leipävuoassa

Runeberginkakku leipävuoassa

03/02/2015 by Liisa Leave a Comment

IMG_4029

Ihana runeberginkakku saa uuden ilmeen kun se leivotaan leipävuokaan.

  •  150 g voita
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 dl piparkakunmuruja
  • 0,25 dl korppujauhoja
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1,5 tl kardemummaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 3 tippaa karvasmanteliaromia
  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 tl rommiaromia
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 rkl vettä
  • 1 dl vadelmahilloa

Voitele ja korppujauhota leipävuoka.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi, fariinisokeri ja sokeri. Lisää munat yksi  kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita maito ja karvasmanteliaromi keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.

Paista 190 asteessa noin 45 minuuttia. Peitä kakku tarvittaessa foliolla ettei pinta tummu liikaa.

Sekoita keskenään kuuma vesi, sokeri ja rommiaromi. Pistele kakkuun reikiä hammastikulla heti uunista ottamisen jälkeen ja kostuta kakku rommilla maustetulla vedellä.

Irroita jäähtynyt kakku varovasti kakkuvuoasta ja nosta se tarjoiluastialle. Sekoita keskenään tomusokeri ja vesi. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai vettä, jotta koostumuksesta tulee sopiva. Pursota kuorrutetta kakun reunoille ja levitä keskelle vadelmahilloa.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: kakku, kuivakakku, vadelma

Previous Post: « Limekakku
Next Post: Ristiäiskakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Mansikkaiset pullarinkelit

Täytä pullarinkelit makealla mansikkamarmeladilla. noin 15 kappaletta pullataikina: 2,5 dl punaista maitoa25 g hiivaa1 dl sokeria1 muna2 tl ...

Read More »

Kirsikkapiirakka

Makeista kirsikoista syntyy ihana kesäinen piirakka. Piirakka maistuu mainiolta sellaisenaankin, mutta tämäkin herkku sopii hyvin syötäväksi ...

Read More »

Banaani-suklaacookies

Makeat cookiesit maustetaan suklaalla ja banaanilastuilla. Noin 50 kappaletta. 200 g huoneenlämpöistä voita 3 dl fariinisokeria 2 munaa 5 ...

Read More »

Mustikka-kardemummamuffinssit

Mausta helpot muffinssit mustikoilla ja kardemummalla. 12 kappaletta 150 g voita1,5 dl sokeria2 munaa2 dl maitoa2,5 dl jauhoja1 dl ...

Read More »

Suklaakuorrutetut banaanidonitsit

Makeat banaanidonitsit kuorrutetaan suklaalla. 12 kappaletta 3 dl jauhoja 1,25 dl sokeria 1 tl leivinjauhetta 1,5 dl maitoa 2 munaa 2 ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress