Syksyinen suklaakakku mehevöitetään makealla punajuurella. Punajuuri antaa kakulle kauniin värin ja omaleimaisen maun.
- 300 g punajuurta (2 isoa tai 3 pientä punajuurta)
- 2,5 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 2 dl auringonkukkaöljyä
- 4,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 150 g tummaa suklaata
- tomusokeria koristeluun
Keitä punajuuret napakan kypsiksi. Anna jäähtyä, kuori ja raasta pienellä terällä.
Rouhi suklaa.
Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija 24 cm).
Sekoita kulhossa sokeri, kananmunat ja öljy ja vatkaa kevyesti. Lisää punajuuriraaste ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää viimeisenä suklaarouhe ja sekoita.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 45 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja siirrä se sitten tarjoiluastialle.
Koristele tomusokerilla.
Leave a Reply