• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Punajuuri-suklaakakku

Punajuuri-suklaakakku

12/10/2016 by Liisa Leave a Comment

IMG_6505

Syksyinen suklaakakku mehevöitetään makealla punajuurella. Punajuuri antaa kakulle kauniin värin ja omaleimaisen maun.

  • 300 g punajuurta (2 isoa tai 3 pientä punajuurta)
  • 2,5 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl auringonkukkaöljyä
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 150 g tummaa suklaata
  • tomusokeria koristeluun

Keitä punajuuret napakan kypsiksi. Anna jäähtyä, kuori ja raasta pienellä terällä.

Rouhi suklaa.

Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija 24 cm).

Sekoita kulhossa sokeri, kananmunat ja öljy ja vatkaa kevyesti. Lisää punajuuriraaste ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää viimeisenä suklaarouhe ja sekoita.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 45 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja siirrä se sitten tarjoiluastialle.

Koristele tomusokerilla.

 

 

Filed Under: Kakku Tagged With: punajuuri, suklaa

Previous Post: « Omenaiset kuppikakut kanelikuorrutuksella
Next Post: Halloweenin silmämunamuffinssit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Maistuvaa joulua 2015!

Maistuvaa joulua kaikille blogini lukijoille! toivoo Liisa ...

Read More »

Banaanipannukakut

Makeisiin banaanipannukakkuihin kannattaa käyttää todella kypsiä banaaneja, joiden kuoret ovat muuttuneet jo hieman ruskeiksi. 5 dl jauhoja 1 tl ...

Read More »

Maustekakkuleivokset

Leivo maustekakku ihaniksi pieniksi maustekakkuleivoksiksi. Leivokset paistetaan runebergintorttuvuoissa ja täytetään ranskankermalla tukevoitetulla ...

Read More »

Mansikkakuppikakut

Kruunaa raikkaat mansikkakuppikakut ihanan makealla mansikkakuorrutteella. 12 kappaletta Kuppikakut: 150 g voita1,5 dl sokeria2 munaa2 dl ...

Read More »

Appelsiinikuppikakut Nutella-kuorrutuksella

Kruunaa makeat appelsiinimarmeladilla maustetut kuppikakut ihanalla Nutella-kuorrutuksella. 12 kappaletta Kuppikakut: 100 g voita2 dl ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress