Nyt on mustikka-aika parhaimmillaan ja on aika leipoa ihana mehevä mustikkapiirakka. Pehmeä piirakkapohja saa kaverikseen rouskuvan ja reilusti kanelilla maustetun murupäällisen. Piirakka maistuu sellaisenaankin, mutta voit tarjota sen myös vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
- 4 munaa
- 3,5 dl sokeria
- 200 g voita sulatettuna
- 2 dl maitoa
- 2 dl kermaa
- 8 dl vehnäjauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1 l mustikoita
- 100 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 dl jauhoja
- 2 tl kanelia
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan maito, kerma ja puolet kuivista aineista ja sekoita. Lisää loput kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla suojatun uunipellin päälle.
Levitä mustikat taikinan päälle.
Nypi voi, sokeri, jauhot ja kaneli sekaisin ja levitä mustikoiden päälle.
Paista 200 asteessa 20 – 30 minuuttia.
Leave a Reply