• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Donitsi / Kuningatardonitsit

Kuningatardonitsit

09/08/2015 by Liisa Leave a Comment

033 (9)

Donitseista on tullut yksi meidän perheen suosikkileivonnaisista. Nopeita ja helppoja leipoa ja aina yhtä herkullisia! Tällä kertaa leivoin kuningatardonitseja ihanista mustikoista ja vadelmista, jotka keräsimme lasten kanssa lähimetsästä. Taikinaan lisäsin hieman vaniljasokeria, se sopii täydellisesti yhteen makeiden marjojen kanssa.

12 kappaletta

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 dl kermaa
  • 2 munaa
  • 2 rkl sulatettua voita
  • 1 dl mustikoita
  • 1 dl vadelmia

Voitele donitsipellin kolot.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää viimeisenä mustikat ja vadelmat. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin.

Paista 200 asteessa 12 minuuttia.

Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta. Ripottele donitsien päälle tomusokeria.

 

 

 

Filed Under: Donitsi Tagged With: donitsi, mustikka, vadelma

Previous Post: « Mustikkadonitsit
Next Post: Kirsikkajäätelö »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Parhaat piparkakut

Piparkakut leivotaan äidiltä perityllä reseptillä. 200 g siirappia 2 tl kanelia 1 tl neilikkaa 1 tl inkivääriä 1 tl pomeranssinkuorta 25 ...

Read More »

Mantelinen mustikkakakku

Mantelilla ja kardemummalla maustettu mustikkakakku on parhaimmillaan leipomista seuraavana päivänä. 200 g huoneenlämpöistä voita 2 dl ...

Read More »

Viikunapuustit

Makea viikunamarmeladi sopii hyvin kardemummaisten puustien täytteeksi. Noin 20 kappaletta Pullataikina: 2,5 dl punaista maitoa25 g hiivaa1 ...

Read More »

Kaneli-omenakakku

Kaneliset omenalohkot maustavat syksyisen kuivakakun. Taikinaan lisätään spelttimannasuurimoita ja turkkilaista jugurttia. 1 litra omenalohkoja ...

Read More »

Rouheiset banaani-suklaamuffinssit

Tarjoa rouheisia banaani-suklaamuffinsseja brunssilla tai välipalana. 12 kappaletta 150 g voita1,5 dl sokeria2 munaa2 dl turkkilaista jugurttia2 ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress