Täyteläisessä tryffelikakussa ei suklaata säästellä! Kakun sisältä paljastuu mehevä raastetulla appelsiininkuorella maustettu kakkupohja, ja sen välissä ja päällä on reilu kerros suklaista tryffeliä.
Kakun voi valmistaa hyvin jo muutama päivä ennen tarjoilua, sillä se säilyy hyvin jääkaapissa ja maku vain paranee. Tarvitset kakun valmistamiseen kaksi eri kokoista irtopohjavuokaa (halkaisijaltaan 18 cm ja 20 cm).
- 175 g voita
- 2 dl ruokosokeria
- 3 munaa
- 100 g tummaa suklaata
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 2,5 dl jauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 400 g tummaa suklaata
- 3 dl kermaa
- 5 keltuaista
- 4 rkl sokeria
Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija 18 cm).
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja ruokosokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää sulatettu suklaa ja raastettu appelsiinin kuori ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan kahdessa erässä. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada kakkuvuokaan.
Paista 180 asteessa 45 – 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tarvittaessa tikulla.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja irroita se sitten varovasti.
Valmista seuraavaksi tryffeliseos. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Kaada kerma kattilaan ja anna sen kiehahtaa. Kaada suklaarouhe kattilaan kerman joukkoon ja sekoittele seosta kunnes suklaa on sulanut kokonaan.
Tee seuraavaksi vesihaude kiehauttamalla vähän vettä kattilassa ja laittamalla kattilan päälle lämpöä kestävä kulho. Laita keltuaiset ja sokeri kulhoon ja sekoittele jatkuvasti kunnes seos sakeentuu.
Kaada keltuaisseos suklaaseoksen sekaan ja sekoita tasaiseksi.
Leikkaa kakusta hattu pois ja leikkaa kakkupohja sitten kahteen osaan.
Aseta ensimmäinen kakkupohja irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle niin, että se on aivan vuoan keskellä. Kaada noin puolet tryffeliseoksesta kakkuvuokaan. Varmista, että seos menee tasaisesti kakkuvuoan ja kakkupohjan väliin. Aseta toinen kakkupohja tryffeliseoksen päälle ja kaada vuokaan loput tryffeliseoksesta. Tasoita tryffeliseoksen pinta ja peitä kakkuvuoka foliolla.
Laita kakku jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.
Irroita kakun reunat kakkuvuoasta terävän veitsen avulla ja siirrä kakku varovasti tarjoiluastialle.
Leave a Reply