• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Appelsiini-kanelikakku

Appelsiini-kanelikakku

18/11/2013 by Liisa Leave a Comment

018

Mehevä appelsiinikakku maustetaan jouluiseksi kanelilla.

  • 200 g voita
  • 2dl fariinisokeria
  • 1 dl vaaleaa siirappia
  • 4 munaa
  • 2 dl appelsiinimehua (2 appelsiinia)
  • 2 rkl raastettua appelsiininkuorta (2 appelsiinia)
  • 5 dl jauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää siirappi. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää appelsiinimehu ja raastettu appelsiinin kuori. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Kaada taikina kakkuvuokaan.

Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa se sitten tarjoiluastialle.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: appelsiini, joulu, kakku, kaneli, kuivakakku

Previous Post: « Lakritsitoffee
Next Post: Glögi »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Mansikkagalette

Leivo kesän makeista mansikoista ihana galette. taikina: 2,5 dl vehnäjauhoja1 dl spelttijauhoja0,5 dl sokeria125 g suolatonta voita3 – 4 rkl ...

Read More »

Suklainen banaanikakku

Kardemumma maustaa suklaisen banaanikakun. 1oo g voita 2 dl fariinisokeria 3 munaa 3 dl jauhoja 1 rkl kardemummaa 0,5 tl soodaa 2 ...

Read More »

Suklaamousse

Valmista täyteläinen suklaamousse laadukkaasta tummasta suklaasta. 200 g tummaa suklaata50 g suolatonta voita2 valkuaista2 keltuaista2 dl kermaa2 ...

Read More »

Kummitusmarengit

Halloweeninä herkutellaan hurjilla kummitusmarengeilla. 2 valkuaista 1,5 dl sokeria Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri kun ...

Read More »

Sitruunapiirakka

Tarjoa raikas sitruunapiirakka pääsiäisen kahvipöydässä tai jälkiruokana. piirakkapohja: 2,5 dl jauhoja0,5 dl mantelijauhetta 1 dl sokeria0,25 ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress