Nutellablondiet ovat täyteläinen ja tahmea herkku – vain pieni palanen riittää taatusti taltuttamaan makeanhimon.
12 palaa
- 200 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl sokeria
- 1 dl vaaleaa siirappia
- 4 munaa
- 2,5 dl jauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 200 g Nutellaa
Vuoraa kakkuvuoka (n. 18 x 21 cm) leivinpaperilla.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi, fariinisokeri ja sokeri. Lisää siirappi. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita taikina tasaiseksi jokaisen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Kaada puolet taikinasta kakkuvuokaan. Lisää Nutella pieninä nokareina taikinan päälle. Säästä muutama pieni lusikallinen Nutellaa kakun pinnalle.
Levitä loppu taikina Nutellan päälle ja levitä tasaiseksi. Lisää loput Nutellasta taikinan päälle ja levitä nokareet haarukan tai hammastikun avulla marmorimaiseksi kuvioksi kakun pinnalle.
Paista 160 asteessa 50 minuuttia.
Anna jäähtyä vuoassaan täysin ja leikkaa sitten palasiksi.
Leave a Reply